Bingo voor ouderen nu elke dag van de week

Bingo voor ouderen is nog net zo populair als vroeger. Ouderenbingo hier, bingo-avonden voor ouderen daar. Waarom wordt bingo altijd met ouderen gelinkt? En waarom blijven ouderen massaal bingo spelen?

Kennis maken met bingo

In Nederland maakt men vaak al op de basisschool kennis met het spel bingo. Er wordt dus niet alleen door ouderen bingo gespeeld. Ook veel kinderen vinden bingo een spannend en leuk spel, vooral als er leuke prijzen te winnen zijn.

Grote groepen kinderen die gespannen naar de juf kijken en aandachtig luisteren, als er bingo gespeeld wordt. Ze hebben bijna bingo en willen heel graag dat laatste nummer wegstrepen om die mooie prijs binnen te halen.

Voordelen van bingo

Bingo is eenvoudig te organiseren en voor de kinderen makkelijk te leren. Ze hoeven slechts 75 getallen te kunnen herkennen. Daarnaast moeten ze geconcentreerd luisteren naar de spelleider om de getrokken nummers te horen. Elk getrokken nummer moeten ze vervolgens op hun bingokaart zoeken en wegstrepen.

Als ze alles goed doen, maken ze ook nog eens kans op leuke prijzen! Diverse vaardigheden worden getraind en de kinderen vinden het hartstikke leuk. Als dat geen win-win situatie is.

Voordelen van bingo voor ouderen

Als we terugkomen op de populariteit van bingo onder ouderen, is het makkelijk te zien dat alle voordelen van bingo voor schoolkinderen ook voor ouderen gelden.

Het enige verschil is dat ouderen in principe niets nieuws leren, maar slechts de vaardigheden trainen. Concentratie, luisteren en kijken zijn waarschijnlijk de belangrijkste zaken die bij bingo getraind worden.

Het vele scannen en wegstrepen van nummers zorgt voor een betere oog- en handcoördinatie. Bovendien vergroot regelmatig bingo spelen de mentale alertheid. Globaal genomen houdt bingo de hersenen van bingospelers jonger en actiever.

Daarnaast brengt bingo sociale interactie, wat de meeste ouderen kunnen waarderen. Nieuwe mensen ontmoeten of oude bekenden weer even zien onder het genot van hapjes, drankjes en een gezellig spelletje. Misschien zelfs naar huis met een mooie prijs!

Elke dag bingo voor ouderen

Tegenwoordig hoeven ouderen niet meer te wachten totdat er weer ouderenbingo in de buurt wordt georganiseerd. Met een internetverbinding is het heel makkelijk om online bingo te spelen. Speel op een computer of op een tablet. Er worden op ieder moment van de dag bingospelen georganiseerd. Vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week.

Nadelen van online bingo voor ouderen

Het spelen van bingo achter een computer is natuurlijk niet zo gezellig als in een volle zaal met mensen. Als er in de buurt ouderenbingo wordt georganiseerd kun je bingo spelen, terwijl je met mensen eet, drinkt en kletst.

De meeste online bingospelen hebben een chatfunctie. Hiermee kun je berichten uitwisselen met andere spelers, maar dit is natuurlijk niet te vergelijken met een gezellig georganiseserde buurtbingo of ouderenbingo.

Voordelen van online bingo voor ouderen

Zoals eerder genoemd hoef je met online bingo zo goed als nooit te wachten om te spelen. Online kun je 24 uur per dag en 7 dagen in de week bingo spelen. En dat vanuit het comfort van je eigen huis. Je hoeft niet te reizen of om te kleden. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer of tablet.

Online bingo spelen kan dus altijd en overal. Je speelt wanneer je wilt en hoe vaak je wilt.

Door het grote aanbod, kun je profiteren van nog meer voordelen als je online bingo speelt. Zo kun je online al voor bedragen van onder een euro meespelen. Bovendien bieden online bingo aanbieders vaak mooie bonussen aan om de concurrenten voor te blijven. Het gaat dan vaak om extra speelgeld of de kans om prijzen te winnen zonder eigen inleg.

Bingoprijzen

In tegenstelling tot de bingoprijzen van de ouderenbingo in jouw buurt, bestaan online bingoprijzen bijna altijd uit geldprijzen. Dit is online natuurlijk veel praktischer. De gewonnen geldprijzen worden op je spelersaccount gestort, die je desgewenst weer op je bankrekening kunt storten. Dit gebeurt tegenwoordig meestal in een tijdsbestek van 1 a 2 werkdagen.

Online bingo voor ouderen

Er bestaat voor zover ik weet geen specifieke online bingo voor ouderen, maar maakt dat uit? Online bingo is er voor iedereen. Jong en oud. De jeugd weet alles online wel te vinden. De meeste ouderen hebben vaak een klein beetje hulp nodig online. Mocht je vragen of hulp nodig hebben, laat het me dan weten via mijn contactformulier.

Wij hebben voor de liefhebbers van online bingo de beste bingo aanbieders op een rijtje gezet. Deze bingo aanbieders zijn betrouwbaar, hebben een goede klantenservice en een geweldig aanbod van online bingospelen. Heel veel plezier gewenst met online bingo spelen.

Aa​nbevolen Bingo Sites

Bezoek onze pagina met compleet overzicht legale aanbieders van online bingo in Nederland.