Blackjack wanneer passen de beste optie is

Hoe weet je bij Blackjack wanneer passen verstandiger is dan kaartnemen? Je kunt natuurlijk de optimale strategie van Blackjack bestuderen en uit je hoofd leren. Of je leest de richtlijnen voor passen bij Blackjack op basis van mijn onderzoek hiernaar.

Ik heb de regels om te passen bij Blackjack zo simpel mogelijk op papier gezet. Bovendien op een manier, waarop ze makkelijk te onthouden zijn.

Zachte hand versus harde hand

Allereerst wil graag onderscheid maken tussen een ‘zachte’ en ‘harde’ puntentotaal. Zoals je waarschijnlijk al weet, kan een aas voor 1 of 11 punten tellen. Dit kun je in je voordeel gebruiken.

Elke starthand met een aas heeft een zachte puntentotaal. Begin je de hand met een aas en een 4, dan heb je een ‘zachte’ 15. Deze 15 verandert pas in een ‘harde’ 15 als je er 10 punten bij krijgt. Je kunt jezelf op een zachte puntentotaal dus nooit kapot kopen.

Zonder een aas heb je altijd een harde puntentotaal.

Blackjack wanneer passen verschilt per situatie

Wanneer je moet passen bij Blackjack hangt af van een aantal factoren. Je moet sowieso naar je eigen hand kijken, maar ook de open kaart van de dealer is belangrijk. De optimale Blackjack strategie houdt rekening met de open kaart van de dealer bij het bepalen van de juiste actie.

In grote lijnen nemen we minder risico, als de dealer een relatief grote kans heeft om zich kapot te kopen. Aan de andere kant moeten we meer risico nemen als de dealer een goede starthand heeft.

Als de dealer’s open kaart een 7 of hoger is, wordt dit beschouwd als een goede starthand. Heeft de dealer een 6 of lager als open kaart, dan heeft de dealer een slechte starthand. Hij zal zich dan relatief vaker kapot kopen. De aas is de ultieme starthand voor de dealer, want de kans op een Blackjack is aardig groot.

4 simpele regels voor blackjack wanneer passen

  1. Altijd passen met 12 punten of hoger, als de dealer een slechte starthand heeft (een 2, 3, 4, 5 of 6). We nemen niet het risico om kapot te gaan en hopen dat de dealer zich kapot koopt. We pakken natuurlijk nog wel een gratis kans op een hoger puntentotaal bij een zachte hand. Op een zachte hand kun je jezelf immers niet kapot kopen.
  2. Altijd passen met een harde 17 of hoger.
  3. Passen met een zachte 18, wanneer de dealer een 8 of lager heeft.
  4. Altijd passen met een zachte 19 of hoger.

Met deze 4 simpele regels volg je eenvoudig de optimale blackjack strategie voor passen. Om je winkansen aan de blackjacktafel maximaal te vergroten, zul je ook de andere regels moeten leren, maar het begin is er. Je zou jezelf nu minder onnodig kapot moeten kopen, terwijl je op de juiste momenten risico neemt om de dealer te verslaan.

Wil je snel goed blackjack leren spelen? Of ga je deze vuistregels direct testen? Ik wens je in ieder geval heel veel succes aan de blackjacktafels, wanneer je er klaar voor bent. Hopelijk met een verbeterde Blackjack strategie!