Gokkast Colossus

gokkast ColossusSpeel Colossus in fullscreen

Gokkast Colossus, ook wel bekend als Romanus, bestaat uit een basisspel, een clubspel en het COLOSSUS-spel. Daarbij komt nog eens een NUDGE-functie die in het clubspel geactiveerd kan worden. Kortom, een zeer leuke gokkast met veel extraatjes.

Basisspel

Het basisspel is vrij eenvoudig, er wordt gespeeld voor 1 credit per spin en op 1 winlijn. Uitzondering hierop zijn de COLOSSUS-symbolen, die kriskras een prijs geven van 20 credits.

Er is een autoholdfunctie aanwezig die gunstige posities van rollen automatisch vasthoudt voor een grotere winkans op de volgende spin. De rollen kunnen ook handmatig vastgehouden worden door de HOLD-knoppen te gebruiken. Met de RESET-knop kunnen vastgehouden rollen weer vrijgegeven worden.

Gewonnen credits kunnen aan de creditmeter toegevoegd worden met de TAKE-WIN-knop of aan de clubmeter met de TO-CLUBMETER-knop.

Clubspel

Bij voldoende punten op de spaarmeters kan het clubspel gestart worden. Gebruik de CHOOSE-GAME-knop om te schakelen tussen het basisspel en het clubspel en om de inzet te bepalen in het clubspel.

Het clubspel wordt met Bet5, Bet10, Bet20 of Bet40 gespeeld op 5 winlijnen. Bij alle inzetkeuzes hoort eenzelfde prijstabel, maar bij bepaalde inzetten kunnen er nummers geactiveerd op bepaalde rollen. Deze nummers verschijnen, indien actief, naast de desbetreffende rollen en worden bij elkaar opgeteld.

Bij inzet 5 credits worden geen nummers geactiveerd.

Bij inzet 10 worden alleen de nummers op rol 1 actief.

Bij inzet 20 worden de nummers op rol 1 of 2 geactiveerd.

Bij inzet 40 zijn de nummers op alle rollen actief.

Deze nummers bepalen het aantal nudges, waarmee de rollen automatisch naar een winnende combinatie gedraaid kunnen worden. Elke nudge is goed voor 1 draai op een rol. Het aantal beschikbare nudges wordt opgelicht in de NUDGES-toren.

Er wordt automatisch naar de hoogst haalbare winnende combinatie gedraaid, soms door eerst naar meer nummers te draaien voor extra nudges. Waar mogelijk, wordt ook het bonusspel geactiveerd door naar 3 COLOSSUS-symbolen op een winlijn te draaien.

Gokkast Colossus Bonusspel

Het bonusspel start wanneer er 3 COLOSSUS-symbolen op een winlijn in het clubspel verschijnen. Daarna moet er eerst 3x op de START-knop gedrukt worden. Dan krijgt de speler de kans om de speciale COLOSSUS-meter met een maximum van 999 credits te vullen. Dit gebeurt door telkens op de START-knop te drukken.

Eerst wordt er kans gemaakt op telkens 40 credits, dan 20 credits en uiteindelijk 10 credits. Dit gaat verbazend vaak goed. Zodra het fout gaat, worden de tot dan toe gewonnen credits op de COLOSSUS-meter aan de clubmeter toegevoegd en eindigt het bonusspel.