Gokkast Keno

Keno is een opwindend spel dat rond 200 v.Chr. in China geïntroduceerd werd. Volgens een legende heeft dit spel een oude stad ten tijde van oorlog gered en heeft de enorme populariteit van dit spel geholpen bij de financiering van De Grote Muur in China. Immigranten brachten het spel naar de Verenigde Staten en ook daar was het in 1866 reeds een zeer populair gokspel, onder de naam Keno.

Keno regels

Gokkast Keno wordt gespeeld met een speelveld van 80 getallen en met 20 balletjes. Er kunnen 1 tot 10 getallen aangeklikt worden op het speelveld. Na het selecteren van de getallen kan met de PLAY-knop het spel gestart worden. Er worden dan 20 balletjes getrokken met getallen erop. Elk juist gekozen getal wordt rood opgelicht. De wintabel aan de rechterkant laat de prijzen zien die horen bij het aantal juist gekozen getallen. De gewonnen prijs zal verschijnen in de TOTAL-WIN-meter.

Na elke ronde kunnen dezelfde getallen worden gebruikt of er kunnen nieuwe gekozen worden. Een aangeklikt getal kun je weer wissen door het nogmaals aan te klikken. De RESET-knop wist alle gekozen getallen. Wanneer een gekozen getal knippert, dan is het maximum van 10 getallen bereikt. Verander de hoogte van de inzet met de BET1- en BET2-knoppen.

Het is ook mogelijk om de computer getallen te laten kiezen met de RANDOM-SELECT-knop. Druk meerdere malen voor nieuwe door de computer geselecteerde getallen.

Gokkast Keno tips

Wanneer er gespeeld wordt met het maximum van 10 getallen en er wordt een prijs gewonnen (5 of meer juist gekozen getallen), dan is er een optie om 2 extra ballen bij te kopen om de kans op een hogere prijs te verhogen. Gebruik hiervoor de BUY-2-EXTRA-BALL-knop.