Post Poker

gokkast Post PokerSpeel Post Poker in fullscreen

Spelregels van gokkast Post Poker

Gokkast Post Poker is een speelautomaat, waarop video poker gespeeld wordt. Op deze gokkast wordt Jacks or Better gespeeld, oftewel de meest populaire versie van videopoker. In deze versie wordt er al een prijs gewonnen vanaf een paar boeren of hoger. Vandaar de naam ‘Jacks or Better’. Elke inzet heeft een eigen prijstabel met een specifieke kleur.

Inzetten

Om te beginnen moet er een inzet gekozen worden. Er zijn 5 verschillende inzetten mogelijk. Door op de BET-ONE-knop te drukken, kan de inzet telkens met 1 credit verhoogd worden tot een maximum van 5 credits. Gebruik de BET-MAX-knop om meteen met de hoogste inzet te spelen. Hoe hoger de inzet, hoe hoger de prijzen.

Kaarten delen en inwisselen

Nadat de inzet is bepaald, kan met de DEAL-knop het spel begonnen worden. Zolang de inzet niet veranderd wordt, zal deze knop steeds met dezelfde inzet spelen.

Er worden 5 kaarten per spel uitgedeeld, waarna er kaarten ingewisseld mogen worden. Bepaal welke kaarten vastgehouden moeten worden met de HOLD-knoppen. De overige kaarten zullen worden ingewisseld voor nieuwe kaarten. Klik hiervoor op de DEALER-knop.

Mocht er bij de eerste 5 kaarten meteen al een winnende combinatie aanwezig zijn, dan zal de betreffende prijs in de prijstabel gaan knipperen. De kaarten van de winnende combinatie zullen dan standaard vastgehouden worden. Dit kan geannuleerd worden door wederom de HOLD-knoppen te gebruiken.

Winnen

Er wordt een prijs gewonnen vanaf een paar boeren, zoals in de prijstabel te zien is. Voor de nieuwe spelers onder ons zullen we alle mogelijke winnende combinaties nog een keer uitgebreid uitleggen.

Royal Flush – de hoogste straat mogelijk, maar tegelijkertijd van dezelfde kleur. Dus een straat van 10, J, Q, K en A en allemaal van harten, schoppen, ruiten of klaver.
Straight Flush – elke straat die tegelijkertijd van dezelfde kleur is. Dus allemaal van harten, schoppen, ruiten of klaver.
Four of Kind – vier dezelfde kaarten. Bijvoorbeeld 4 azen.
Full House – een three of kind met een paartje. Dus 3 dezelfde kaarten met een paartje. Bijvoorbeeld 7, 7, 7, 8 en 8.
Straight – een straat, oftewel, 5 opeenvolgende kaarten. Bijvoorbeeld 4, 5, 6, 7 en 8. Let op: Bij een straat kan de aas als laagste of als hoogste kaart fungeren. De aas kan dus niet middenin de straat voorkomen.
Three of Kind – drie dezelfde kaarten. Bijvoorbeeld 7, 7 en 7.
Two Pairs – twee paartjes. Bijvoorbeeld A, A, 7 en 7
Jack or Better – een enkel paartje vanaf boeren. Dus een paar boeren, vrouwen, koningen of azen.