Step It

gokkast Step ItSpeel Step It in fullscreen

Fruitautomaat Step it, is ook wel bekend als Nudge it en toont gelijkenissen met gokkast Hold It. Deze gokkast bestaat uit een basisspel en een clubspel die beiden op dezelfde 4 rollen worden gespeeld. Het basisspel is vrij standaard met opties als de autoholdfunctie en de mogelijkheid om op kop en munt te gokken. Het clubspel kan met 2 verschillende inzetten gespeeld worden, waarbij de hoogste inzet een speciale functie activeert.

Basisspel

Het basisspel wordt gespeeld voor 1 credit per spin en op 4 rollen met 1 winlijn. Er kunnen mysterieprijzen gewonnen worden door een winnende combinatie met STEP-IT-symbolen.

Gunstige posities van rollen worden automatisch vastgehouden om de kans op een winnende combinatie te vergroten. Vastgehouden rollen kunnen eventueel weer vrijgegeven worden met de RESET-knop. Gebruik de HOLD-knoppen om gewenste rollen handmatig vast te houden.

Gewonnen credits kunnen gegokt worden met de KOP- en MUNT-knoppen. Verplaats de credits naar de clubmeter met de TO-CLUBMETER-knop of naar de creditmeter met de COLLECT-knop.

Clubspel

Het clubspel kan via de CHOOSE-BET-knop bereikt worden. Gebruik deze knop om te schakelen tussen het basisspel en het clubspel met de verschillende inzetten.

Er kan met inzet 5 of 10 credits per spin gespeeld worden in het clubspel. Hiervoor worden 4 rollen gebruikt met 10 winlijnen. De te winnen prijzen zijn voor beide inzetten hetzelfde, maar bij inzet 10 wordt er een speciale functie geactiveerd.

Step It functie

Deze functie is alleen actief bij een inzet van 10 credits per spin. Alle STEP-IT-symbolen zijn nu wild. Dit betekent dat deze symbolen voor elk ander symbool tellen, als er een winnende combinatie gemaakt kan worden.

Kan er bij de eerste spin echter geen winnende combinatie gemaakt worden met een STEP-IT-symbool, dan wordt er een nudge gespaard op de betreffende rol. Elke nudge kan worden gebruikt om de rol een positie te laten verschuiven, om zo naar een winnende combinatie te draaien. Dit gebeurt automatisch.

Deze nudges worden op het display onder de rol getoond. Er kunnen maximaal 9 nudges per rol gespaard worden. Alle gespaarde nudges verdwijnen bij een gewonnen prijs.