Gokken op voetbalwedstrijden simpel uitgelegd

Gokken op voetbalwedstrijden is een leuke manier om wedstrijden extra spannend te maken en een kans om geld te winnen. Misschien heb je wel eens meegedaan met een poule op het werk of met familie en vrienden. De winnaar van de poule wint dan de pot. Tegenwoordig zijn er echter veel meer manieren om geld te winnen met voetbalwedstrijden. Hoe dat precies werkt lees je hier.

De populariteit van gokken op voetbalwedstrijden zorgt voor een constant groeiend aanbod van online bookmakers. Deze bookmakers bieden elke week honderden wedstrijden aan waarop gegokt kan worden. Van Eredivisie wedstrijden tot Champions League voetbal en van het WK tot de AFC Asian Cup. Kortom, je kunt gokken op elke voetbalwedstrijd in de wereld en hoeft daarvoor niet eens je huis uit.

Waar gokken op voetbalwedstrijden?

Er zijn online talloze aanbieders van sportweddenschappen, maar hoe moet je er daar eentje van uitkiezen? Het is heel belangrijk dat je een betrouwbare aanbieder kiest, die al jaren keurig uitbetaalt en veilig met je gegevens omgaat. Daarnaast moet het aanbod goed zijn, want je wilt gokken op wedstrijden die jou interesseren en niet beperkt zijn tot wedstrijden in Verwegistan bijvoorbeeld. Als het even kan, wil je natuurlijk ook het maximale winnen met jouw juiste voorspellingen. Dit betekent dat de uitbetaling ook zeker niet onbelangrijk is.

Verder kun je ook denken aan zaken als gebruiksgemak, om te bepalen waar je gaat spelen. Kun je bijvoorbeeld met iDeal betalen? Hebben ze een mobiele app, waarmee je altijd en overal makkelijk op wedstrijden kunt inzetten?

Het beste is natuurlijk om onderzoek te doen naar aanbieders en dat is precies wat ik gedaan heb. Hieronder heb ik een paar aanraders op een rijtje gezet. Deze aanbieders bestaan al jaren en hebben een goede reputatie opgebouwd. Daarnaast hebben ze hoge uitbetalingen en een goede service.

Betting odds

Hoeveel je kunt winnen met je voorspellingen, wordt bepaald door de bookmakers. Dit doen ze door gebruik te maken van betting odds. Betting odds geven aan, wat de uitbetaling per inzetmogelijkheid is. Meestal worden deze in decimalen aangegeven, maar soms ook wel in de vorm van 2/1, 3/2, 4/1 etc. Decimale odds worden gepresenteerd als 3.00, 2.50, 1.75, etc.

Bij een odd van 3.00 kun je met een correcte voorspelling 3 euro winnen, als je 1 euro inzet. Hiervan is 2 euro winst.

Hoe groter de kans, hoe lager de odds en uitbetaling. Als de koploper tegen de hekkensluiter speelt, betaalt winst voor de koploper natuurlijk minder uit dan voor de hekkensluiter. De bookmakers bepalen de odds aan de hand van alle informatie en statistieken die ze hebben over competities, teams, spelers en noem maar op.

De odds kunnen per aanbieder flink verschillen. Het kan de moeite lonen om hier onderzoek naar te doen, voordat je inzet.​

Tips voor gokken op voetbalwedstrijden.

  • Speel verstandig – gok alleen met geld dat je kunt missen. Het moet wel leuk blijven.
  • Zet slim in – gok op wedstrijden waar je het meeste van afweet. Bijvoorbeeld op je favoriete club of competitie.
  • Profiteer van bonussen – bookmakers moeten mooie bonussen aanbieden om de moordende concurrentie aan te gaan. Mooi meegenomen toch?