Gokken op paarden, hoe werkt dat?

Gokken op paarden bestaat al sinds er op paarden wordt gereden. Inzetten op de uitkomst van een paardenrace kan spannend en winstgevend zijn. Het helpt hierbij om te weten waar je op moet letten, wat voor inzetmogelijkheden er zijn en hoe groot je winkansen zijn.

Waar moet je op letten bij gokken op paarden?

Er zijn meerdere dingen die je moet weten bij het gokken op paarden. Ten eerste moet je weten wat voor inzetmogelijkheden er zijn. Daarnaast wil je ook weten hoeveel je per inzet uitbetaald krijgt. Misschien is extra informatie over de paarden ook wel handig. Gelukkig wordt dit soort informatie allemaal overzichtelijk aangeboden. Het enige wat jij moet doen is een keuze maken en een gokje wagen!

Inzetmogelijkheden bij gokken op paarden

Dit zijn de meest eenvoudige en populaire inzetten:Win – zet in op een paard als winnaar Place – zet in op een paard om zich te plaatsen (meestal top 3)Each Way – plaats zowel een Win als een Place bet op een bepaald paard

Daarnaast zijn er nog vele andere inzetmogelijkheden voor het gokken op paarden. Zo kun je de correcte volgorde van de top 3 paarden in een race voorspellen, maar bijvoorbeeld ook de winnaar van meerdere races. Over het algemeen geldt: hoe moeilijker te voorspellen, hoe hoger de uitbetaling.

Het is dus belangrijk dat je weet hoe elke inzet werkt en hoeveel het uitbetaalt.

Uitbetalingen bij het gokken op paarden

De ‘odds’ zijn hierbij heel belangrijk. Door naar de odds te kijken, weet je wat de uitbetalingen zijn. Bovendien kun je uit de odds ook je winkansen inschatten. Hoe hoger de uitbetaling, hoe moeilijker het is om te winnen. De odds van elke mogelijke inzet wordt voor de race bekend gemaakt. Meestal worden de odds weergegven in breuken of decimalen.

Odds in breuken

De odds worden in deze vorm weergegeven: 4/1. Dit wordt uitgesproken als “four-to-one”, of vier tegen één. In deze vorm wordt de uitbetaling weergegeven in verhouding tot je inzet.4/1 – voor elke euro die je inzet, win je 4 euro. Je maakt dus van 1 euro, 5 euro.7/2 – voor elke 2 euro die je inzet, win je 7 euro. Je maakt dus van 2 euro, 9 euro.9/4 – voor elke 4 euro die je inzet, win je 9 euro. Je maakt dus van 4 euro, 13 euro.

Odds in decimalen

Odds in decimalen worden in deze vorm weergegven: 5.00. Vermenigvuldig je inzet met dit getal om je eventuele uitbetaling inclusief inzet uit te rekenen. De odds in breuken van 4/1 komen overeen met de odds in decimalen van 5.00.

5.00 – van elke euro die je inzet, maak je 5 euro2.00 – van elke euro die je inzet, maak je 2 euro1.50 – van elke euro die je inzet, maak je 1,5 euro1.25 – van elke euro die je inzet, maak je 1,25 euro

Je winkansen bij het gokken op paarden

Zoals meerdere malen vermeld in dit artikel, zijn je winkansen groter op inzetten met een lagere uitbetaling. De paarden met de laagste odds kunnen worden beschouwd als de favorieten om te winnen of te plaatsen. Andersom kunnen de paarden met de hoogste uitbetalingen worden beschouwd als de outsiders. Zij winnen gemiddeld minder vaak de race, maar leveren wel meer op als ze winnen.

Gokken op paarden tips

Verder kun je natuurlijk ook een beetje huiswerk doen en kijken naar eerdere prestaties van paarden en jockeys. Doet een bepaald paard het beter of slechter op een bepaalde afstand? Is het paard in vorm dit seizoen? Is de jocky in kwestie in vorm? Dit soort zaken kun je onder andere meenemen in je keuzes bij het gokken op paarden.

Er is geen garantie dat je hiermee vaker of meer gaat winnen, maar het geeft wel meer voldoening als je wel wint door je ‘onderzoek’. Zoals met alle sportweddenschappen, blijft het natuurlijk gewoon gokken.

Online gokken op paarden

Tegenwoordig hoef je het huis niet meer uit om te gokken op paarden. Doe een beetje onderzoek online en je vindt binnen enkele minuten tientallen websites, die online gokken op paarden aanbieden. Zo kun je vanuit het comfort van je eigen huis lekker een gokje wagen de rensport.

Het voordeel van online gokken op paarden is dat alle informatie binnen enkele klikken beschikbaar is. Ook wordt alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Verder worden er door de hevige concurrentie vaak zeer gunstige bonussen weggegeven door deze websites. Vaak gaat het om extra speelgeld, maar soms vindt je ook promoties waarbij je kans maakt op prijzengeld zonder eigen inleg.

Pro tip: Profiteer altijd van de bonussen voor extra speelgeld!